Visszajelzések
A felhasználók észrevételei és javaslatai
C
Chord
Csatlakozott:
2022.07.20

Hozzászólások:
258
2023. 03. 01. 23:38
(1) #8
A lájkgombhoz sem biztosan ragaszkodnánk... 
S
SE100
Csatlakozott:
2021.09.23

Hozzászólások:
801
2023. 03. 01. 13:45 · előzmény: Scarpia, #6
(0) #7
Remélem, a frissen regisztráltak nem akadnak ki. :)

Ezt a dalt nekik küldöm, kárpótlásul.

S
Scarpia
Csatlakozott:
2021.09.01

Hozzászólások:
31
2023. 02. 28. 23:31 · előzmény: SE100, #4
(0) #6
Köszönöm a részletes választ. A bejelentkezés megkövetelését kikapcsoltuk.
J
jenosdio
Csatlakozott:
2022.06.17

Hozzászólások:
385
2023. 02. 28. 21:16
(0) #5
Gratulálok a megújuláshoz ! 

Ám...
 Csatlakozom  S100 kolléga felvetéséhez a kötelező bejelentkezéssel kapcsolatban. 
 Nagyon hozzá sem tudnék fűzni új mondandót. Hadd olvasson bele a szellemi legelésző, ahelyett, hogy falba ütközne .
 
S
SE100
Csatlakozott:
2021.09.23

Hozzászólások:
801
2023. 02. 28. 20:05 · előzmény: Scarpia, #3
(0) #4
Én most csak annyit érzékelek a fórumból, hogyha rákeresek, bejelentkezés nélkül nem tudom elolvasni a bejegyzéseket és nem tudom elindítani a zenei hivatkozásokat. Zártkörűvé lett. Annyira, mint egy FB csoport. Ha nem vagy tag, nem regisztrálsz, nincs a tartalomhoz hozzáférésed.

Jelenleg két fórumhoz mérhetjük magunkat. Az egyik az AVX Komolyzenei ajánlója, a másik a Momus. Az utóbbit nem kell bemutatnom neked, viszont az elsőről jó, ha tudod, hogy ott nem ritka a bejegyzésenkénti 1500-2000-es megtekintés. Sokan járnak oda "inni". Hogy mit kapnak, azt inkább ne firtassuk! A lényeg, hogy nagy az érdeklődés, és ha hitelesnek vélt hangot hallanak, akkor egyből odakapják a fejüket. Szegény Chord ott rontotta el az AVX-en, hogy a nevén nevezte a lipcsei mestert, mire az egyik zenei analfabéta moderátor egy maroknyi hasonlóan zeneileg műveletlen fórumtag nyomására egyszerűen kipenderítette őt a fórumról. Egy könnyet nem hullajtottak érte a megmondóemberek. És Chord most megint oda irogat....

Nem tudom, hogy miben reménykedik, de azt igen, hogy nagyon fontos neki a megtekintések statisztikája. Valahol értem őt, mert van ott egy csomó háttérbe húzódó tag, akik némán figyelik az eseményeket, éhezik a jó ajánlókat, de csórik a minőség helyett többnyire kétes értékű ajánlókat kapnak. Olyanok posztolnak főként, akikben bár hatalmas a lelkesedés, de eddig semmi művészi élményük nem volt. A tévében fut most ez a Séfek séfe. Ez amolyan főzőműsor. Jelentkezik rá két tucat főzni nem tudó értelmiségi, összedobnak valami ehetetlen csumiszt, mire a három séf, akik tán még a gulyásleves szót sem tudják helyesen leírni, jól lebarmolja őket. Mert a versenyzők pár kivételtől eltekintve mind azt hiszik, hogy ott a helyük a konyhában, hiszen főzni bárki tud. Aztán gyorsan kiderül, hogy ez is egy szakma, ők meg közben hülyét csinálnak magukból. És ez van az AVX-en is. Ilyen versenyzők, csak séfek nélkül. Nincs, aki tartalmilag kiigazíthatná őket. Vak vezeti a világtalant.

Jelenleg az ő lelkeikért folyik a harc. Gondolom Chord szeretné őket átcsábítani ide. De mint írtam, ezek az emberek néma megfigyelők, és van bennük annyi bölcsesség, hogy nem másznak rá a hivatásosokra. Én sem izmoztam anno az elektromérnök végzettségű konstrüktőrőkkel dac kérdésben. Az ember hamar rájön arra, hogy hol a helye, ha pedig nem, akkor majd megtanulja, ha beleszalad egy hatalmas pofonba. :)

Szóval el kéne engedni ezt a regisztrációt. Még nagyon sovány a kínálat. A régizene topik jól halad, de jó volna más témákat is megnyitni és értékes tartalommal megtölteni. Égetően szükség volna pár hozzánk hasonlóan elkötelezett és felkészült tartalomgyártóra. Ehhez viszont engedni kell a kötelező fogyasztás nélküli étteremlátogatást is, különben még a végén elriasztjátok azokat, akik őszintén érdeklődnek és alakalmasint bedolgozókká válhatnak. 

Én mindenkit arra bátorítok, hogy ha felkészültnek érzi magát egy adott témában, ragadjon klaviatúrát és írjon!

S
Scarpia
Csatlakozott:
2021.09.01

Hozzászólások:
31
2023. 02. 28. 18:23 · előzmény: SE100, #2
(0) #3
Kedves SE100!

Nem korlátozásnak szántuk, hanem ösztönzésnek. Akit érdekelnek a bejegyzések tartalmai, könnyen és gyorsan - nagyjából 1 perc alatt - regisztrálhat, aztán láthat mindent, tehát az oldal nem zárt körű, maximum akkor lenne az, ha meghíváshoz lenne kötve a regisztráció lehetősége.

Viszont, ha már itt van, és be is van lépve, talán ő is hozzászól, vagy legalább megnyomja a kedvelés gombot. Az embereknek néha kell egy kis noszogatás, mert a látogatottság meg van a Google és a saját méréseink szerint is.

A célunk közös, és az általad említett aktív tagok és sokszínűség érdekében vezettük be kísérletképpen a bejelentkezéshez kötést. Egyelőre hozott új regisztrációt, de ha nagyon akarjátok, kikapcsoljuk.
S
SE100
Csatlakozott:
2021.09.23

Hozzászólások:
801
2023. 02. 28. 16:26 · előzmény: Scarpia, #1
(0) #2
Két napja azon gondolkodom, hogy miért korlátoztátok le ilyen drasztikusan a beírások megtekinthetőségét. Kicsit olyan ez, mint amikor a laktanya étkezdéjében feláll a a három napja bevonult kopter, és odakiáltja az öregeknek, hogy a dicsőséges 5/3-nak már csak 257 nap van hátra leszerelésig.Aki komolyan gondolja és elkötelezett a komolyzene iránt, az majd úgyis regisztrál? Erre nem vennék mérget. Egyelőre nem vagytok sikertörténet. A Tosca, mint brand még nincs felépítve. Konkrétan sehol sem tartotok. Hiányoznak a témák, a sokszínűség, és legfőképp az aktív tagok. Emlékszem, 40 évvel ezelőtt kitakarítottunk egy pincét az iskolai örsünknek. Rém büszkék voltunk rá, hogy a kaszás pókot is sikerült kiakolbólítanunk a helyiségből. Rá két napra meghívtuk az ofőt, hogy ő is részese lehessen az örömünknek. Eljött, körülnézett, majd váratlanul a következőt mondta: - "Rendben, eddig szép. De mit fogtok itt csinálni? Miről fogtok beszélgetni"?  Tanácstalanul összenéztünk. Erre az apróságra valahogy nem gondoltunk.

Ha fel akartok futtatni egy helyet, akkor először tegyétek vonzóvá! Kreáljatok egy izgalmas étlapot, hívjatok meg híres séfeket és ne engedjetek a minőségből. Tárjatok ki minden ajtót, és semmit se rejtsetek el az érdeklődő tekintetek elől!Gratulálok a fórum külső megjelenéséhez! Szép, modern, jól használható lett. Olyan 21. századi. Kár, hogy átment zártkörűbe.
 
S
Scarpia
Csatlakozott:
2021.09.01

Hozzászólások:
31
2023. 02. 25. 02:40
(1) #1
Kedves Tagság!

A fórum szolgáltatásait az elmúlt néhány hónapos időszak tapasztalatai alapján az alábbiak szerint bővítettük.

Lehetőség van:
  • avatar/profilkép feltöltésére
  • a hozzászólások megjelenítési sorrendjének változtatására
  • az elküldéstől számított 10 percen belül a hozzászólás szerkesztésére
  • a hozzászólások kedvelésére ("lájkolására")
  • a kedvenc témák követésére
  • a profil-oldalakon az adott tag összes hozzászólásának, illetve az általa indított témák áttekintésére
  • a kívánt tartalomra keresni a hozzászólások között

Továbbá bevezetésre került az értesítési rendszer, mely többek között jelzi ha valaki kedvelte a hozzászólásunkat, az általunk követett témában hozzászólt, esetleg válaszolt valamelyik hozzászólásunkra.

Amennyiben bármilyen kérdésetek van, vagy valamilyen hibát tapasztaltok, kérjük, hogy ebben a témában jelezzétek.
Visszajelzések
A felhasználók észrevételei és javaslatai